Etiquetes

dilluns, 2 d’abril del 2012

TIEMPO DE CAMBIOS - Rita Levi-Montalcini


Aquesta extraordinària dona, Premi Nobel de Medicina, nascuda a Turin l'any 1909, segueix publicant llibres plens d'interès.

Aquest que avui comento es de 2005 i a cada línia hi trobem un plantejament rigorós que ens aporta coneixements científics, històrics i idees per afrontar els temps que vivim i els que venen.

Tot això només en 110 pàgines escrites amb una claredat i concreció extraordinàries. Segurament, per dir el mateix i d'una manera confusa, altres autors haurien utilitzat 700 pàgines.

Vet aquí una mostra dels temes que toca: l'influencia de les noves tecnologies per la telecomunicació i la informàtica; la necessitat d'aprofitar-les per millorar els coneixements; la revisió a fons del sistema educatiu des de la primera infància; els valor imperants; la superació de lacres històriques a partir de la ciència i la cultura de la pau i la superació; l'influencia de la genètica i la biomedicina; la tragèdia de la transmissió de l'odi i el fanatisme religiós i polític; les races i el racisme; la possibilitat de superposar l'aspecte cognitiu al aspecte emocional en el comportament humà,  etc. etc. etc.

Per cert, resulta admirable com pot ser tan jove d'esperit, estar tan al dia en tot  i fer propostes originals i intel.ligents per les generacions futures una persona de més de 100 anys de vida.

Aquest vídeo ens aproxima una mica a la personalitat de Rita Levi-Montalcini:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada